FESTES PATRONALS DE L'ORXA

(1 Voto)

festesL’Orxa celebra les seues festes patronals, en honor a Sta. Maria Magdalena del 21 al 25 de juliol. Són unes festes de remarcat caràcter religiós on la gent del poble participa activament i col·labora en totes les activitats que s'hi realitzen.

La setmana anterior a les festes, tenen lloc les 24 hores esportives, l’olleta dels moros i els cristians i una revetla.

La música (cercaviles i revetles), els actes religiosos (misses, ofrenes i processons) i el foc (traques i focs d’artifici) juguen un paper fonamental en les actes de cada dia.

La vespra, tothom participa en el concurs per a guarnir els carrers. El volteig de les campanes i la cercavila, a càrrec de la Unió Musical de l’Orxa, anuncien el començament de les festes.

  HIMNE A SANTA MARIA MAGDALENA

 

Para romper la cadena
que labró mi sequedad
consiga con gran piedad
¡Oh María Magdalena! 
Por un falso desengaño
y vivo conocimiento
penetró en mi entendimiento
del falso mundo del engaño
porqué del eterno daño
no me acongoje la pena
consiga con gran piedad
¡ Oh María Magdalena!

magdalena 

El 22 de juliol és la festa de les dones en honor a la patrona Sta. Maria Magdalena. A l'endemà, la festa és en honor al Sagrat Cor de Jesús i és el dia dels homes. El 24 de juliol, dia gran de les festes, els protagonistes són els joves. En honor a la Divina Aurora, la Quinta Festera veu recompensat el treball de tot un any. El 25 de juliol, la festa en honor al Santíssim Crist de l'Agonia posa fi a una setmana plena d’entusiasme i es passa el testimoni als carrers i als joves que seran els encarregats d’organitzar les festes vinents.

FiestasLocalesFilá Moros

Els actes principals d’un dia de festa comencen amb l’arreplegada dels festers i de les autoritats, a càrrec de la banda municipal de música. A continuació se celebra una missa cantada que acaba amb una traca de coets. Les vesprades s’omplen d’activitats diverses, com ara partides de raspall, desfilades de moros i cristians, jocs i cucanyes, etc. A poqueta nit té lloc la processó pels carrers de l’Orxa que finalitza amb traques i focs d’artifici. A mitjan nit comença la revetla que s’allarga fins a altes hores de la matinada.
Anys enrere la cordà omplia de foc i soroll tots els carrers però aquesta tradició s’ha perdut des de fa uns pocs anys.

 

Modificado por última vez enLunes, 16 Febrero 2015 22:39