RUTA LA BARCELLA – LA SOLANA – L’ORXA

(1 Voto)
RUTA LA BARCELLA – LA SOLANA – L’ORXA Destacado

Eixida: des del Castell de l’Orxa
Recorregut: 18,2 Km.
Nivell de dificultat: Moderada
Temps estimat: 5 hores 30 min
Wikiloc: Lorcha-Barcella-Solana
Autor: lluis_bonet

LA BARCELLA SOLANA LORXA 1

Eixirem des de l’antiga estació del tren Xitxarra de l’Orxa, als peus del Castell de Perputxent, direcció Beniarrés. En poc menys de dos quilòmetres agafem una pista de formigó (hi ha una cadena) que puja a la caseta dels caçadors. I des d’allí ix una senda a l’esquerra que ens portarà fins l’alt de la Barcella.LA BARCELLA SOLANA LORXA 2

Serà l’única dificultat de la ruta, perquè estarem quasi dues horetes de pujada, fins el nevero de la Barcella i el Castellet (755 m). Un bon punt per observar totes les serres dels voltants, la vesant nord del Benicadell, darrere la Mariola i la vall d’Albaida. Per l’altra banda, la Safor i fins i tot es veu la Foradada de la vall de la Gallinera.

Des d’aquest punt seguim amunt per la dreta on es creuen les pistes forestals que et porten a l’alt del port de Salem, cap al corral dels Copoví. Pot ser un bon punt per esmorzar.

A l’esquerra, just a l’entrada de l’esplanada del corral, ix una senda que de seguida baixa direcció a les penyes de la Solana (cal estar atents en aquest creuament just baix d’un pi, com he dit a uns 50 m del corral).

Ens dirigim cap a les penyes de la serra de la Solana per una senda ben clara. Però arribarà un creuament, no molt ben assenyalat, (però nosaltres hem ficat uns “itos”) i caldrà agafar cap a l’esquerra. Si continuem recte cap a les penyes, són boniques les vistes però caldria després recular, perquè es perden les sendes i és impossible arribar al Mas del Collao.

LA BARCELLA SOLANA LORXA 3

La senda que ara agafem és la que antigament comunicava l’Orxa amb Aielo de Rugat i Montixelvo. La seguirem cap avall. Ens trobem amb un nou creuament. Nosaltres agafem a la dreta cap a Aielo de Rugat i Montixelvo. Ara la senda està assenyalada en verd i blanc (SLV 43).

Des d’aquest punt la senda està ben senyalitzada amb postes i indicacions. Estem caminant per la vesant de la Vall d’Albaida, zona d’ombria, perquè com he comentat abans resulta complicat anar per la Solana.

Arribem al Corral Simeó, després continuem direcció Caseta Magre, direcció Collao, dirección font del coll i arribem al Mas del collao i la font.

És un bon punt per a dinar.

LA BARCELLA SOLANA LORXA 4Ací tenim les pistes de la Solana que ens portarien cap a Vilallonga i Terrateig. Nosaltres l’agafem des de la font per a baixar a la via verda del Serpis. La pista arriba just al costat de l’assut que facilitava l’aigua a l’antiga fàbrica de la llum.

Una vegada en la via verda ja tornem direcció l’Orxa on en poc més de dos quilòmetres estarem de nou als peus del castell.

Podem anomenar també aquesta caminata la ruta dels tres castells, (passem per tres): el Castell de Perputxent a l’eixida-arribada, el Castellet de la Barcella, a l’alt de la Barcella i el Castell d’Aielo de Rugat en l’ereta on està la caseta Magre abans d’arribar al Mas del Collao.

Perfil Ruta

Modificado por última vez enJueves, 25 Febrero 2016 18:35